2013-06-14 23:07:30• hírek • Kocsis Zoltán

Kormányátutalásról döntött a városi tanács

Fotó: Szatmar.ro archívum
Fotó: Szatmar.ro archívum

Villámgyors ülésre gyűlt össze péntek délben a Szatmárnémeti Városi Tanács. A rekord rövidségű ülésnek egyetlen pontja volt: a 10-es Számú Általános Iskolának adandó anyagi támogatás.

A kissé foghíjas testület egyhangúlag igennel szavazott a javaslatra, áldásukat adva arra, hogy a 10-es Számú Általános Iskola 21.300 lejt kapjon a Traian Vuia Technikai Gimnáziummal közösen megpályázott európai uniós projektjének finanszírozására.

Akik figyelemmel követik a városi tanács tevékenységét, azok emlékezhetnek rá, hogy a városatyák idén április 25-én már megszavaztak egy hasonló javaslatot - akkor 243.420 lejes hitelt utalva át. Akkor miért volt szükség az újabb határozatra, merülhet fel a kérdés.

A két tanintézmény által megnyert Talent Has No Borders (A Tehetségnek Nincs Határa) elnevezésű pályázat önrészének egy bizonyos százalékát a kormány fedezi. A tanügyminiszter ugyanakkor az összeget tévedésből nem az iskola, hanem a polgármesteri hivatal számlájára utalta. Ezért a városi tanács döntésére volt szükség, hogy a nevezett 21.300 lejt továbbadják a 10-es Számú Általános Iskolának, szolgált a felvilágosítással Maskulik Csaba, a városi tanács RMDSZ-es frakciójának elnöke.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: